15.12.2021

O mobilní domy se zajímá stále více lidí. Vyhledávají je nejen ti, kteří hledají vhodnou alternativu k celoročnímu bydlení, ale také ti, kteří mají zájem jen o rekreační objekt – takový, který by jim nahradil chatu nebo chalupu. Pro koho jsou mobilní domy vhodnou volbou k bydlení?

Mobilní domy jsou stále populárnější

Popularita mobilních domů roste raketovou rychlostí. Zatímco jinde ve světě jsou dávno známou alternativou bydlení, tady u nás se zabydlují teprve několik posledních let. A dělají stále lepší dojem, protože o ně projevuje zájem čím dál více lidí.

Mobilní domy, nazývané také mobilheimy, mají mnoho provedení. Některé jsou uzpůsobené k celoročnímu bydlení, kdy za výrazně lepší cenu získáte pohodlné místo k životu, které plnohodnotně nahradí klasický zděný dům či dřevostavbu. Jiné jsou určené k rekreaci.

Celoroční mobilní domy

Pro koho jsou vhodné?

Jen málokdo by neznal pojem mobilní dům, nebo by nevěděl, co si pod ním představit. Možná uvažujete, jestli je mobilní dům vhodný také pro vás – a právě váhání, zda ano nebo ne, může být důvodem, proč jeho pořízení opakovaně odkládáte.

Mobilní domy jsou vhodné pro:

  • zájemce o sezónní bydlení, kteří hledají alternativu k chatě nebo chalupě
  • zájemce o celoroční bydlení, kteří chtějí bydlet ve vlastním za mnohonásobně nižší finanční investici
  • páry i rodiny s dětmi, stačí přizpůsobit velikost mobilního domu počtu členů domácnosti

Jaké jsou výhody mobilních domů?

Mezi největší výhodu mobilních domů patří cena. Pokud toužíte po vlastním bydlení, ale nemůžete nebo třeba nechcete investovat příliš vysokou sumu, pak je mobilní dům ideální řešení. Jeho pořízení totiž vyjde mnohonásobně levněji, nežli si nechat postavit zděný dům nebo uvažovat o dřevostavbě.

Další výhodou mobilních domů je jejich využití po celý rok. Pokud vsadíte na celoroční alternativu, můžete v domě bydlet pohodlně po celý rok, od jara do zimy. Mezi výhody lze zařadit také různorodost mobilních domů, rozhodně je z čeho vybírat, liší se nejen velikostí, ale také vnitřním uspořádáním.