15.07.2022

Vybrat nábytek do mobilního domu může být složitější, než si možná myslíte. Na rozdíl od klasické stavby zde totiž nemáte tolik prostoru a při výběru vybavení proto musíte být obezřetní.

Jaký by měl být nábytek do mobilního domu?

Pokud jste si pořídili mobilní dům a nyní řešíte jeho vybavení, jedna z věcí, bez které se určitě neobejdete, je nábytek. Ten by měl být účelový, praktický a samozřejmě také pěkný na pohled, protože doma, ať už bydlíme v domě, bytě nebo mobilheimu to všichni chceme mít útulné.

Celoroční mobilní domy

Pamatujte na pravidlo: dvakrát měř, jednou řež

Po vás se samozřejmě žádné řezání chtít nebude, ale při výběru nábytku se snažte být opravdu pečliví. Může se totiž stát, že se zakoukáte do nějakého nábytku nebo sestavy, bezmyšlenkovitě nakoupíte a následně zjistíte, že se vám to domů jednoduše nevejde.

Bydlíte-li v mobilním domě, berte v potaz, že není nafukovací. Místa je zde sice poměrně dost a pro pohodlný život bohatě stačí, ale není to hacienda, kde byste si co do prostoru mohli vyskakovat. Proto nežli něco pořídíte, dobře zvažte, jestli se vám to domů vejde.

Využijte prostor na maximum

Vybrat nábytek do mobilního domu nemusí být jen o počítání centimetrů, měření a rozhodování. Když se naučíte využít prostor vašeho mobilního domu na maximum, pak se nemusíte ochudit o dostatek úložného prostoru ani zajímavý design.

Řešením může být i pořízení nábytku na míru, kdy se vám podaří využít opravdu každý jediný centimetr a nestane se, že někde nechtěně vznikne prázdný nevyužitý roh.

Vyhrajte si s barvami

Mobilní domy jsou dnes na vysoké úrovni a hravě mohou nahradit klasické bydlení. Jedním z nešvarů, který může při životě v mobilním domě řešit, bude nedostatek světla. Součástí jsou sice okna, ale toho denního světla tu nemusí být tolik, kolik byste si třeba přáli.

I na to myslete, až budete vybírat nábytek do mobilního domu, protože i špatně zvolený odstín může napáchat paseku. Volte raději světlejší barvy, které prostor opticky provzdušní a zesvětlí.