15.01.2022

Je lepší mobilní dům nebo klasická stavba? To je otázka, kterou si možná pokládáte i vy. Pokud zvažujete investici do vlastního bydlení, pak si jistě proti sobě stavíte výhody i nevýhody obou variant.

Mobilní dům vám přivezou kamkoli

Jasnou výhodou, která mluví ve prospěch mobilního domu, je skutečnost, že vám ho přivezou kamkoli. Tyhle obytné jednotky na kolech se převáží po silnici, čemuž je přizpůsobena jejich velikost – délka maximálně do dvanácti metrů, šířka cca 3,8 metru. Omezení se týče i hmotnosti, která se pohybuje v rozmezí od 1,5 do 3,5 tuny.

Celoroční mobilní domy

Nepotřebujete základy

Dalším nesporným plusem je, pro mobilní dům nepotřebujete základy. Není spojen se zemí, osazení mobilních domů je velmi jednoduché, provádí se za pomoci šroubovacích podpor po jeho obvodě. Šroubovací podpory je možné doplnit o další podpůrné podložky.

Ve prospěch mluví i cena

Kdo váhá, jestli jít do mobilního domu nebo klasické stavby, toho možná přesvědčí cena. Ta totiž jasně hovoří právě ve prospěch mobilheimů, které jsou cenově daleko dostupnější. Pokud vám tedy záleží i na tomto měřítku a snažíte se najít cenově nejvýhodnější řešení, není nad čím váhat. Volba zní jasně: mobilní dům!

Rychlost je bezkonkurenční

Opomenout nesmíme ani rychlost. Když si totiž vedle sebe postavíte mobilní dům a klasickou stavbu, každému bude hned jasné, kdo má tady navrch. Jen si představte, jak dlouho trvá celý proces stavby klasického domu. Mobilní dům můžete mít k dispozici řádově během několika týdnů, což se s klasickou stavbou zkrátka nedá srovnávat.