15.01.2023

V současné době je velmi oblíbené pořizovat si do domácností vířivé vany, případně finské sauny nebo infrasauny. Je reálné si pořídit wellness zařízení do celoročního mobilního domu? Jednoznačně ano. To, že váš dům není klasicky zděný vás vůbec neomezuje. Vybrat si můžete dle svého gusta.

 

Vířivé vany do interiéru

 

Už dávno neplatí, že pokud si chcete pořídit vířivou vanu, musíte mít zahradu nebo alespoň velkorysý prostor v domě. Vířivou vanu si lze nyní pořídit i do malého bytu nebo celoročního mobilního domu. Dostatečný komfort pro dva poskytne vana dlouhá do 2 metrů a široká do 1,5 metru. V případě, že máte u svého mobilního domu balkon nebo lodžii, je to ideální prostor pro vířivku. Vaně nevadí povětrnostní podmínky a vy budete mít kromě relaxu i krásný výhled do zahrady. Není však problém umístit vířivou vanu ani do některého z pokojů. Záleží jen na vás, kde ji budete chtít mít. Nutností není ani stálý přívod vody.

 

Pokud si nejste jisti, že využijete klasickou vířivou vanu, můžete si prozatím pořídit finančně dostupnější nafukovací verzi. Tu ostatně můžete využívat v nejrůznějších prostorech. Zatímco v létě si ji můžete dát na zahradu, v zimě vám poslouží v zahradním altánu s krbem, případně klidně v obývacím pokoji. A když vás omrzí, zkrátka ji jen vypustíte, vyfouknete a uložíte. Není nic jednoduššího.

Celoroční mobilní domy

Finský sauna do interiéru

 

V případě, že máte ve svém celoročním mobilním domě dostatek prostoru, můžete si pořídit finskou saunu vhodnou do interiéru. Takové sauny se vyrábějí ze skandinávského smrku, cedru,vosiky, olše nebo kanadské borovice. Její velikost záleží jen na vás. Pokud vás trápí prostor, poohlédněte se po sauně pro jednu osobu. Nezabere více prostoru, než sprchový kout a tak ji klidně můžete umístit do koupelny. Výhodou také je, že čím menší prostor, tím menší náklady na vytápění. A to může být především v době zdražování energií rozhodující.

 

Pokud si myslíte, že by se vám finská sauna do interiéru přeci jen nevešla, poohlédněte se po sauně do exteriéru. Stát může na terase, pod pergolou nebo v otevřeném prostoru. Není to vůbec žádný problém. Do venkovních prostor jsou vhodné sauny s klasickými kamny a lávovými kameny. Doma vám stačí sauny s kamínky na elektřinu, případně s přímotopnými tělesy nebo akumulačními kamny.

 

Možností je i infrasauna

 

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete finskou saunu, popřemýšlejte nad infrasaunou, která vám kromě relaxu může dopřát také spoustu zdravotních benefitů. Infrasauna je skvělým pomocníkem při bolestech zad, léčbě ekzému i lupénky nebo například pro detoxikaci organismu.

 

Při výběru infrasauny se v první řadě zaměřte na velikost, kterou si můžete dovolit. Myslete na to, že při montáži je důležité v jejím okolí několik centimetrů volného prostoru. Infrasaunu můžete umístit do pokoje, koupelny nebo do zimní zahrady. Je to jen na vás.  Zaměřte se také na rozložení infrazářičů a přesvědčte se o tom, že vám vybraná varianta bude opravdu vyhovovat. Pokud si s výběrem nejste jisti, požádejte odborníky o radu. Pokud chcete vědět o výběru infrasauny více, tak si přečtěte článek 7 kroků: Jak správně vybrat infrasaunu?.